ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА ПРЕГЛЕДА НА ВОЕННИТЕ ДУХОВИ ОРКЕСТРИ И ДУХОВИ ОРКЕСТРИ „КАП. КАМЕН ЛУКОВ ПЕЙНСКИ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КОПИЛОВЦИ

Първото издание на Прегледа на военните духови оркестри и духови оркестри от Северозападна България „кап. Камен Луков Пейнски” ще се състои в с. Копиловци на 2 септември от 18.30 ч. Организатори на събитието са Община Георги Дамяново в лицето на кмета Нина Петкова, кметство с. Копиловци и Народно читалище „Климент Охридски 1928” с. Копиловци.

Участници в прегледа са: Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част; Представителният Духов Оркестър на Сухопътни войски; Оркестър „Дефилир” при СУ „Иван Вазов” – гр. Вършец заедно с мажоретния състав и Берковската духова музика.
Музикантите ще дефилират по централната улица на селото, след което ще представят свои композиции на централния площад пред паметника на кап. Камен Луков.
Прегледът е посветен на кап. Камен Луков Пейнски – български офицер, диригент и композитор. Ветеран от Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни. Автор е на Церемониалния марш на Българската армия „Весели в боя“ и Марша на 34-ти пехотен Троянски полк „Троянци“. Написал е над 100 музикални творби: военни маршове, кантати, хора, ръченици, китки, романси, оперетна и оперна музика.
Маестро Камен Луков е роден в с. Копиловци на 26 ноември 1875 г. Умира в Ловеч на 7 август 1949 г.

About Администратор

Вашият коментар