ИЗБРАХА МЕЛЯНЕ ЗА НАЙ-ПОДРЕДЕНОТО И ПОДДЪРЖАНО СЕЛО В ОБЩИНА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО

Кметовете и кметските  наместници на населените места в Община Георги Дамяново гласуваха и определиха село Меляне  за  най-подреденото и поддържано село  в общината.Това стана ясно след проведен конкурс,  иницииран от кмета на общината Нина Петкова.

След оглед на всяко населено място, комисията, в която имаше и  експерти от Общината, оценяваха по няколко критерия: чистота на централната част на населеното място, варосани бордюри, чисти тротоари,  състояние на зелените площи и местата около  контейнерите за смет, поддържани гробищни паркове и кътовете за отдих.

Идеята ми е този конкурс да се превърне в традиция и смятам че е една полезна инициатива за всички населени маста в общината и техните жители, каза кметът Нина Петкова. Тя връчи 300 лв. и грамота на кмета на Меляне Ботьо Петков с пожелание да поддържа това, което е постигнал. Петкова поздрави и останалите кметове и кметски наместници за достойното представяне в конкурса, като ги посъветва да продължават, целогодишно,  да се грижат за чистота в селата. Всеки от тях получи поощрителна парична награда и грамота.  Средствата ще бъдат използвани за нуждите на кметствата.

About Администратор

Вашият коментар