УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТ ОБЩИНА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО ОТБЕЛЯЗАХА 24-ТИ МАЙ

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ученици и учители от ПГСС „Марко Марков” и ОУ ”Отец Паисий” в с. Георги Дамяново организираха тържество за празника, което по традиция бе открито с химна на българската просвета – „Върви, народе възродени”.
Г-жа Марияна Атанасова – директор на ОУ „Отец Паисий” откри тържеството с приветствие, в което изтъкна голямото значение на 24 май – празникът на писмеността, просветата и културата, празникът на духовното извисяване и на стремежа към усъвършенстване.
Възпитаниците на основното училище представиха богата концертна програма с много талантливи изпълнения. Младежите от професионалната гимназия бяха се подготвили с презентация за делото и живота на светите братя Кирил и Методий, както и викторина. За всеки правилен отговор във викторината, децата получаваха награда – трикольор.
Всички участници в празничната програма бяха наградени с грамоти.
Тържеството уважиха секретарят на Община Георги Дамяново Иван Пешунов, Нели Иванова – мл. експерт „Образование” в общинската администрация, директорът на ЦНСТ – Гаврил Геново Таня Иванова и служители на общината.
Иван Пешунов поднесе поздравителни адреси от името на кмета на Община Георги Дамяново Нина Петкова на директорите на училищата.

About Администратор

Вашият коментар