ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОБЩИНА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО

Под звуците на българския химн и с школския звънец бе оповестено началото на новата учебна година в двете училища на община Георги Дамяново.

Днес, 15 септември тържествено откриване се състоя в Професионалната гимназия по селско стопанство „Марко Марков” и Основното училище в Георги Дамяново.

Основно училище „Отец Паисий” Георги Дамяново отвори врати за своите ученици в първия ден от новата 2021/2022 учебна година.
Сред официалните гости на празника бяха заместник-кметът на община Георги Дамяново Радослав Найденов, директорът на Дирекция „ОКТСДОСТСУ” Бойко Благоев и Нели Иванова мл.експерт „Образование” в Община Георги Дамяново.
Тържественото откриване се състоя в двора на училището в присъствието на гости, учители, родители и ученици. Най-малките, първокласниците, не скриваха своето вълнение от прекрачването на училищния праг. Учениците от по-горните класове изнесоха кратка музикална програма.
Новата учебна година бе открита от директорът на училището Иван Каменов. „Скъпи ученици, подайте с доверие ръка на своите учители, за да ви поведат по пътя на мъдростта и знанието. Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението”, каза в приветствието си г-н Каменов. Нека 15 септември остане най-вълнуващия ден за вас, защото всичко започва от знанието, допълни директорът.
Приветствие към ученици, учители и родители поднесе и заместник-кметът Радослав Найденов.”Скъпи ученици, мили първокласници, пожелавам ви безоблачно плаване по пътя на знанието в лодката на познанието и всички заедно да станете едни добри и отговорни граждани на Република България”, каза Найденов.
Заместник-кметът прочете поздравителен адрес от кмета на Община Георги Дамяново Нина
Първокласниците получиха подаръците от Общинска администрация – Георги Дамяново.
С нетърпение, вълнение и радост учениците поеха към класните стаи, водени от техните учители. Училищният звънец събуди духа на училището.
С националния химн и посрещане на училищното знаме започна празника в Професионалната гимназия по селско стопанство. По традиция в двора на училището се събраха ученици, преподаватели и родители. Гости на тържеството по повод началото на учебната година бяха директорът на Дирекция „ОКТСДОСТСУ” Бойко Благоев и Нели Иванова мл.експерт „Образование” към Общината. Поздравителен адрес от кмета на общината Нина Петкова до учителите и учениците прочете Бойко Благоев.

ПО ПОВОД НАЧАЛОТО НА НОВАТА 2021/2022 УЧЕБНАТА ГОДИНА КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО НИНА ПЕТКОВА ИЗПРАТИ ПОЗДРАВИТЕЛНИ АДРЕСИ ДО УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНАТА

About Администратор