ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ В ГЕОРГИ ДАМЯНОВО

В Световния ден на книгата и авторското право – 23 април Основно училище „Отец Паисий“- с. Георги Дамяново се включи в инициативата „Походът на книгите“. В обновената училищна библиотека младите четящи хора представиха разказа „Косачи“ от Елин Пелин по роли. Седмокласниците се изявиха с незабравими стихове от съкровищницата на българската поезия. Най-малките възпитаници на училището с голям ентусиазъм прочетоха няколко приказки, пословици и поговорки.
Гости на мероприятието бяха зам.кметът на община Георги Дамяново Пламка Бобойчева и ст.експерт „Образование“ Нели Иванова. Те зарадваха всички деца с енциклопедии, осигурени от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към общината.
“Походът на книгите” се организира от Асоциация “Българска книга”. Тази годишното дванадесето издание е под знака на Кауза ГРАМОТНОСТ. Целта на кампанията на Асоциация “Българска книга” е да се повиши информираността на обществеността за ползите от четенето при децата и да се стимулира четенето като дейност, която развива мисленето и културата.
Събитието се организира съвместно с Министерството на образованието и науката, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, Столична библиотека, издателства и книжарници от цялата страна.

About Администратор

Вашият коментар