ОБЩИНА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО СТАРТИРА ЦЕЛЕВА ПРОГРАМА „ТОПЪЛ ОБЯД У ДОМА В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ -2020“

Кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова подписа договор по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“, която се финансира от националния бюджет чрез Агенция за социално подпомагане.

Проектът  се реализира на територията на община Георги Дамяново и е с продължителност 33 работни дни – от 1 май 2020 година до 19 юни 2020 година. Всеки работен ден в този период 170 човека ще получават в дома си: супа, основно ястие и хляб, а веднъж седмично и десерт.

Храната се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж – Георги Дамяново и се разнася в еднократни опаковки до домовете на ползвателите по проекта, с цел ограничаване на риска от заразяване с COVID 19. Седмичното  меню се  изготвя от инженер-технолог по хранене.

Допустимите целеви групи в обхвата на програмата са:

  • Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.
  • Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната.

Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

About Администратор

Вашият коментар