ОБЩИНА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Служители от Общинска администрация-Георги Дамяново, децата и служителите от ЦНСТДБУ-с. Гаврил Геново и детска градина „Детелина“ – с. Георги Дамяново се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“, която тази година се провежда под надслов „Подай ръка на природата“.
Това ще се случи в петъчния ден – 16 септември.
Доброволците почистиха замърсени терени, улици, автобусните спирки и детските площадки в селата Георги Дамяново и Гаврил Геново. Ремонтирани бяха счупените пейки в парка на Георги Дамяново, както и засадени няколко туи. Към доброволците се присъедини и кметът на общината Нина Петкова.
Необходимите чували и ръкавици са осигурени от Общинска администрация и РИОСВ – Монтана. Общината се е погрижила и за извозването на събраните отпадъци до депото в гр. Монтана.
В инициативата се включиха и други населени места в района.
Националната кампания „Да изчистим България заедно“ на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.
За десета поредна година „Да изчистим България заедно“ обединява институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Тази година инициативата се провежда под наслов „Подай ръка на природата“ и е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

About Администратор

Вашият коментар