ОБЩИНА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ДЕЗИНФЕКТАНТИ, ПРЕДПАЗНИ МАСКИ И РЪКАВИЦИ

Община Георги Дамяново получи безвъзмездно дезинфектанти, предпазни маски и ръкавици за борба срещу COVID-19. Дарението е от „Гората. бг” – гражданска неправителствена организация, организирала кампания  под надслов „Здравето е в нашите ръце“, чиято цел е набиране на средства за подпомагане на общините с хигиенни материали.

Общината получи общо – 2000 бр. ръкавици, 75 бр. предпазни маски за многократна употреба, 75 литра течен сапун, 50 литра дезинфектант на хлорна основа. Те ще бъдат предоставени на кметствата в общината, детската градина, Професионалната гимназия по селско стопанство, основното училище и Общинска администрация.

В рамките на инициативата ще бъдат дарени над 50 тона течен сапун и дезинфектанти, над 200 000 ръкавици и други защитни средства, на нуждаещи се институции и лица във всички 268 общини в България.

От „Гората.бг” събират дарения и всеки, който желае, може да се свърже с тях чрез сайта им. От дарението могат да се възползват всички нуждаещи се институции, организации и лица, които имат нужда, недостиг и/или финансови затруднения в осигуряването на хигиенни материали. Например – домове за деца или възрасни хора, болнични и доболнични заведения, социални организации, нуждаещи се учебни заведения и др., общини и техните структури, нуждаещи се семейства, организации подпомагащи хора и др.  „Гората.бг” е инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България. Партнира си с институции, общини, горски стопанства в различни инициативи.

About Администратор

Вашият коментар