НИНА ПЕТКОВА И НОВИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ПОЛОЖИХА КЛЕТВА

Кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова, 11-те общински съветници  и 5-те кметове на кметства положиха клетва на тържествената първа сесия на новоизбрания Общински съвет – Георги Дамяново. Тя бе открита от областния управител Ивайло Антонов, който произнесе клетвата, повторена от новоизбраните кметове и съветници.

„Вашата голяма отговорност е да оправдаете доверието и очакването на хората в общината за по-добър и по-достоен живот“, каза в  приветствието си областният управител Ивайло Антонов и пожела на всички успешен мандат.

Официални гости на заседанието бяха народният  представител Ирена Димова, заместник областният управител Калин Хайтов,  граждани и гости на общината.

Председателят  на Общинската избирателна комисия Надя Александрова връчи удостоверенията за избор на кметовете и новоизбраните общински съветници.

Новият стар кмет Нина Петкова  се обърна с думи на благодарност към жителите на общината, които й гласуваха доверие за втори мандат. „ Четири години бяхме заедно, един месец водихме състезание, в което показахме че сме най-добрите. Остава в следващите четири години да оправдаем доверието на хората“, каза в словото си Нина Петкова.  Тя благодари на за доверието и заяви, че ще търси подкрепата на  хората във всички населени места в общината, от общинските съветници и кметовете, за да се реализира през новия мандат това, което всички са обещали в предизборната си кампания.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Георги Дамяново инж. Бойко Благоев връчи огърлицата на г-жа Нина Петкова – символ на кметската власт.

Най-възрастният общински съветник Миляна Каменова пое ролята на председателстващ заседанието. „Трябва всички да работим заедно, да взимаме мъдри решения,  така че в края на мандата да можем да се поздравим с една успешно свършена работа и жителите на общината да  ни запомнят с добро“ каза в приветствието си Миляна Каменова.

Тя обяви началото на процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет. Постъпи едно предложение – за д-р Мирослав Паньов от групата на ГЕРБ.

След тайно гласуване, с 10 гласа – за и 1 – въздържал се,  за председател на местния парламент  бе избран д-р Паньов, за когото това ще бъде трети последователен мандат на отговорния пост.

„Приемам избора не като привилегия, а като голяма отговорност и оценка на работата ми досега. Нека продължим да постигаме по-добри резултати за община Георги Дамяново“, сподели в речта си д-р Мирослав Паньов. От днес ние не сме отделни личности със собствени интереси, ние сме законодателната власт на Общината. Само когато Общински съвет, Кмет и Общинска администрация гледат в една посока и се допълват, само тогава има развитие и успеваемост на взетите решения, подчерта д-р Паньов.

„Бъдете единни, състезанието приключи. От тук нататък всички заедно трябва да работим за доброто на община Георги Дамяново така, както обещахме в предизборната си кампания. Аз ще бъда ваш приятел и ще ви помагам. На добър час на всички!“, каза в приветствието си народният представител Ирена Димова. Отец Стоян от Лопушанския манастир  отслужи тържествен водосвет-молебен за здраве и благоденствие на жителите на общината. Той  поздрави кметицата и новоизбраните общински съветници и й пожела да работят мъдро за добруването на хората.

About Администратор

Вашият коментар