КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО УВАЖИ 90-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА БАБА РУСАЛИЯ

За своя 90-годишен юбилей баба Русалия от село Копиловци получи специално внимание от кмета на Общината Нина Петкова.
Русалия Георгиева е родена на 06 юни 1933 г. Тя живее в родното си село, обгрижвана с много любов от нейната дъщеря Виолета Парчева , която подготви и специалния празник за баба Русалия. Да поздрави юбилярката, заедно с кмета Петкова дойде и кметът на селото Лалка Крумова.
„Вашият 90- годишен юбилей е повод за гордост и житейска радост. Днес, повече от всякога, имаме нужда от мъдростта и житейския опит на хора като вас. Пожелавам ви здраве и още дълги години да бъдете сред близките си и да им давате пример с бодрия си дух и жизненост”, каза Нина Петкова. Тя изненада рожденичката с подарък-готварска печка.

„Нашето поколение е преживяло немалко но се е справяло с много труд, лишения и търпение, с надежда и вяра, че ще дойдат по-добри времена”, спомня си баба Русалия. Тя сподели, че е добра християнка, вярва в Божията сила и винаги се е уповавала на Господ. Спазва всички пости и смята, че това е добро за духа и тялото на човека. Когато съм се родила, тогава е било Спасов ден или още както го наричаме празника Русаля. Затова и мама ми дала името Русалия, с голямо вълнение споделя рожденичката.
Баба Русалия е отгледала син и дъщеря. Голямата й радост са 4 внука и 3 правнука. През целия си живот е била килимарка на чипровски килими, с което много се гордее.
Трогната от оказаното й внимание и от срещата със специалните си гости, баба Русалия ги изпраща с пожелание за здраве, по-малко да се ядосват и отново ще ги очаква в дома си за 100-годишния си юбилей.

About Администратор

Вашият коментар