КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ГЕОРГИ ДАМЯНОВО НИНА ПЕТКОВА СПАЗИ ОБЕЩАНИЕТО СИ ЗА СТОМАТОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ В ОБЩИНСКИЯ ЦЕНТЪР

Нов стоматологичен кабинет беше официално открит днес в с. Георги Дамяново. Това се случи по предложение на кмета на община Георги Дамяново Нина Петкова и с единодушното решение на Общинския съвет. За целта бе закупена и модерна техника за оборудването на кабинета.

Новата придобивка бе осветена от Негово Високопреподобие архимандрит Нифонт – игумен на Лопушанския манастир, който отправи молитва за здраве и благоденствие за жителите на общината.

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител инж. Дилян Димитров, общински съветници, кметове и кметски наместници на населените места в общината, директорът на ДПЛПР в с. Говежда – Бистра Георгиева, общински служители и жители на селото.

Госпожа Нина Петкова се обърна към присъстващите, споделяйки, че едно от обещанията по време на предизборната й кампания вече е факт. Тя не скри вълнението и радостта от това, че след близо тридесет години в Общинския център отново има зъболекар, който да обслужва жителите на селото и цялата община. Тя благодари на д-р Пепина Владимирова, че се е отзовала на поканата да се грижи за здравето на хората в района и въпреки младата си възраст, тя вече се е доказала като много добър специалист с немалко пациенти в областния град Монтана. Искам да подчертая, че д-р Владимирова е „наше момиче”, т.е родословното й дърво е от село Дълги дел, сподели г-жа Петкова.

Изключително ми е приятно, че съм част от новата придобивка за общината, заяви народният представител инж. Дилян Димитров. Поздравления за г-жа Нина Петкова за това, че обеща на хората да отвори отново зъболекарски кабинет и го направи. Вярвам, че заедно с екипа си ще продължи да работи и занапред за още много придобивки в общината, и все повече млади хора ще се връщат, за да помагат на хората и да развиват бизнеса си тук, добави инж. Димитров. Той сподели, че също би се възползвал от медицинските услуги на д-р Владимирова.

Доктор Пепина Владимирова се обърна с благодарност към кмета Нина Петкова и общинското ръководство, към Общинския съвет и всички, които са помогнали всичко това да се случи. Тя получи подарък от Негово Високопреподобие архимандрит Нифонт – осветена икона на светите безсребърници Козма и Дамян, които от древни времена се почитат заради способността им да изцеляват от недъзите и да оказват лечебна помощ. Икона и цвете за новия кабинет подариха и общинските съветници от ОбС – Георги Дамяново. Всеки понеделник от 9:30 до 13:30 д-р Пепина Владимирова ще обслужва жителите на Георги Дамяново и околните села. Част от лечението и услугите ще минават през Здравната каса.

About Администратор

Вашият коментар