КМЕТЪТ НА ОБЩИНАТА И ДИРЕКТОРЪТ НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ЗЕМЕДЕЛИЕ – МОНТАНА УЧАСТВАХА В РИТУАЛНОТО ЗАРЯЗВАНЕ НА ЛОЗИТЕ В ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО В ГЕОРГИ ДАМЯНОВО

Кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова и директорът на ОДЗ – Монтана д-р Виолета Гергова участваха в ритуалното зарязване на лозите в ПГСС „Марко Марков”с. Георги Дамяново. 

Директорът на гимназията Андрей Рангелов поздрави гостите и учениците с празника Трифон Зарезан и подчерта, че той е от съществено значение за лозарите и винарите. В тази връзка възпитаниците на гимназията бяха подготвили презентация с историята на традиционния празник Трифон Зарезан.

Госпожа Петкова благодари за поканата да участва в ритуала и пожела на всички здраве и берекет.Поздрав към учениците и техните учители отправи и г-жа Гергова с пожелание за успешна реализация в сферата на земеделието.  Тя подари на възпитаниците на учебното заведение раници с принадлежности за младия земеделец. Както повелява традицията и  правилото – по три пръчки от три лози –  кметът Нина Петкова заедно с останалите гости,  учениците и училищното ръководство зарязаха от младото лозе, посадено в близост до училището, благославяйки за плодородна и здрава година.

About Администратор

Вашият коментар