ДЕЦА И СЛУЖИТЕЛИ НА ПОЛИЦЕЙСКИЯ УЧАСТЪК В ГЕОРГИ ДАМЯНОВО СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ

Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL определи 20 септември за Ден без загинали на пътя с мото „Остани жив! Пази живота!“.
В тази връзка Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Георги Дамяново организира мероприятие в ОУ „Отец Паисий“- Георги Дамяново в което се включиха и полицаи от Полицейски участък – Георги Дамяново.
Служителите на реда разясниха на учениците основните правила за движение по улиците. Те им разказаха какво означава да си отговорен като пешеходец, като водач на велосипед, тротинетка и т.н. Децата, заедно с полицаите демонстрираха пресичане на пешеходна пътека, разговаряха и за необходимостта от светлоотразителните жилетки, както и за значението на някои от основните пътни знаци.
Сред официалните гости на мероприятието бяха кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова, директорът на дирекция в общината инж. Бойко Благоев и Нели Иванова – експерт „Образование“.
„Трябва да сте отговорни към правилата за движение по улиците, защото само по този начин опазвате не само своя живот, но и този на другите хора“, каза в обръщението си към децата кметът Нина Петкова. Тя поясни, че поведението на участниците в пътното движение се възпитава още от ранна детска възраст и похвали учителите и учениците за включването им в инициативата.
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Георги Дамяново подари на децата шест велосипеда и спортни екипи.

About Администратор

Вашият коментар